| Tytuł: | Ból po wybielaniu zębów |
| Autor: | Marta 15.3.2011, 09:39 |
| Witam. Mam taki problem- wczoraj miałam zabieg laserowego wybielania zębów. Lekarz uprzedzał mnie, że mogę odczuwać jakiś dyskomfort, ale mnie boli i nic się nie zapowiada by miało przestać. Dlaczego tak mnie bolą zęby? Co mogę zrobić? czy mogę wziąć tabletki przeciwbólowe? | |
| Autor: | Donia 15.3.2011, 10:54 |
| To trochę dziwne, że odczuwasz ból. Możliwe, że cierpisz na nadwrażliwość zębów. Możesz wziąć tabletki przeciwbólowe. Nie powinny Ci zaszkodzić. Musisz też stosować się do zaleceń lekarskich. | |
| Autor: | Tomek 16.3.2011, 09:01 |
| Musisz pamiętać, że proces wybielania zębów wzmaga ich wrażliwość, ponieważ zwiększa sie przepuszczalność szkliwa. To powoduje podrażnienia zębiny. | |
| Autor: | Marcelina K. 16.3.2011, 13:31 |
| Jeśli bardzo Cię boli to weź jakiś lek przeciwbólowy w tabletkach. Bardzo dobrym lekiem jest Pyralgina. Po kilku minutach wszystko powinno przestać Cię boleć. | |
| Autor: | Axel 17.3.2011, 12:30 |
| Z tego co wiem, to wszystkie dolegliwości powinny ustąpić po kilku godzinach, max po kilku dniach. | |
| Autor: | Nemo 18.3.2011, 08:19 |
| Teraz musisz szczególnie dbać o zęby i stosować pasty do nadwrażliwych zębów. Jeśli ten ból nie ustąpi, to idź do lekarza. | |

Miazga zęba, która jest zainfekowana najczęściej obumiera. Warto dodać, iż bakterie zazwyczaj, uderzają w zęby które są już zaplombowane. Zgorzel zęba powoduje często nieprzyjemny zapach z buzi, który jest wynikiem popsutego zęba czy korzenia.
Implanty zębów
Dynamicznie rozwijająca się implantologia odnosi wielkie sukcesy w Polsce i na całym świecie. Coraz więcej osób decyduje się na implanty zębów. Ogółem, znanych jest ponad 600 systemów wszczepu implantów, w Polsce stosuje się na razie około 30.