Laserowe wybielanie zębów

laserowe-wybielanie-zebow_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Ja właśnie wróciłem i efekt jest zarąbisty. Troche mnie teraz bolą, ale warto było....(więcej)
  • Teraz musisz szczególnie dbać o zęby i stosować pasty do nadwrażliwych zębów. Jeśli ten ból nie ustąpi, to idź do lekarza....(więcej)
  • Heja, czytałam o metodach wybielania zębów, a laserowa wydaje mi się najbardziej skuteczna, mam jednak pytanie. Czy wybielanie tą metodą nie szkodzi zębom, jak dbać o żeby wybielone, czy pote...(więcej)
  • Witam Moja znajoma wybieliła sobie zęby ale nie mogę się od niej dowiedzieć takiej prostej informacji jak często można stosować ten zabieg. Pozdrawiam ...(więcej)
  • Będę wybielać zęby tylko chciałabym to zrobić najskuteczniejszą metodą, żeby mieć długotrwały efekt. Proszę was o rady jaką metodę wybrać?...(więcej)

Forum -> Ból po wybielaniu zębów

Tytuł:Ból po wybielaniu zębów
Autor:Marta
15.3.2011, 09:39
Witam. Mam taki problem- wczoraj miałam zabieg laserowego wybielania zębów. Lekarz uprzedzał mnie, że mogę odczuwać jakiś dyskomfort, ale mnie boli i nic się nie zapowiada by miało przestać. Dlaczego tak mnie bolą zęby? Co mogę zrobić? czy mogę wziąć tabletki przeciwbólowe?

Autor:Donia
15.3.2011, 10:54
To trochę dziwne, że odczuwasz ból. Możliwe, że cierpisz na nadwrażliwość zębów. Możesz wziąć tabletki przeciwbólowe. Nie powinny Ci zaszkodzić. Musisz też stosować się do zaleceń lekarskich.

Autor:Tomek
16.3.2011, 09:01
Musisz pamiętać, że proces wybielania zębów wzmaga ich wrażliwość, ponieważ zwiększa sie przepuszczalność szkliwa. To powoduje podrażnienia zębiny.

Autor:Marcelina K.
16.3.2011, 13:31
Jeśli bardzo Cię boli to weź jakiś lek przeciwbólowy w tabletkach. Bardzo dobrym lekiem jest Pyralgina. Po kilku minutach wszystko powinno przestać Cię boleć.

Autor:Axel
17.3.2011, 12:30
Z tego co wiem, to wszystkie dolegliwości powinny ustąpić po kilku godzinach, max po kilku dniach.

Autor:Nemo
18.3.2011, 08:19
Teraz musisz szczególnie dbać o zęby i stosować pasty do nadwrażliwych zębów. Jeśli ten ból nie ustąpi, to idź do lekarza.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Jakiego koloru jest zielona piłka?

laserowe-wybielanie-zebow_ciekawostki

Ciekawostki

Protezy zębowe

Protezy zębowe przeznaczone są dla osób, które mają całkowite lub częściowe braki w uzębieniu. Wyglądają naturalnie i estetycznie, chociaż mogą powodować pewien dyskomfort.

Czy wiesz, że...

Zgorzel zęba

Miazga zęba, która jest zainfekowana najczęściej obumiera. Warto dodać, iż bakterie zazwyczaj, uderzają w zęby które są już zaplombowane. Zgorzel zęba powoduje często nieprzyjemny zapach z buzi, który jest wynikiem popsutego zęba czy korzenia.

Polecamy

Implanty zębów
Dynamicznie rozwijająca się implantologia odnosi wielkie sukcesy w Polsce i na całym świecie. Coraz więcej osób decyduje się na implanty zębów. Ogółem, znanych jest ponad 600 systemów wszczepu implantów, w Polsce stosuje się na razie około 30.

Metamizol sodowy jest uważany za jeden z najsilniejszych niesterydowych leków przeciwbólowych (analgeticum). Wykazuje silniejsze działanie przeciwgorączkowe (antipyreticum) niż salicylany, jednak wg wielu autorów słabsze niż aminofenzon. Ponadto metamizol odznacza się słabymi właściwościami rozkurczającymi oraz uspokajającymi. Mechanizm działania metamizolu sodowego polega na hamowaniu aktywności cyklooksygenazy prostaglandynowej. Pyralgina, która zawiera metamizol jest lekiem działającym rozkurczowo na poniektóre partie mięśni.